Over mij

Liesbeth MeijnckensInternet en gezondheidszorg. Dat is inmiddels al 20 jaar mijn werkterrein. Na mijn studie gezondheidswetenschappen heb ik gewerkt als adviseur, (interim)manager en projectleider voor verschillende organisaties waaronder GGz-organisaties, ziekenhuizen, Trimbos-instituut, Internetbureau Redmax en Radboud UMC|REshape & Innovation Center. Sinds 2013 werk ik als onafhankelijk zelfstandig adviseur en projectleider voor opdrachtgevers, veelal zorg- en patiëntenorganisaties.

Expertise: eHealth en social media zorg

Ik adviseer en werk samen met organisaties die e-health werkend willen krijgen in de praktijk. Ofwel: organisaties met vraagstukken over implementatie van zorgtechnologie of online media voor het verbeteren of ondersteunen van gezondheid of gezondheidszorg.

Vaak speel ik een rol in het beginstadium of in de overgang naar een volgende fase: kennis inbrengen, richting geven, projecten definiëren en het in gang zetten van de verandering. Daarbij combineer ik mijn kennis over digitale toepassingen voor de gezondheidszorg met mijn ervaringen als begeleider van implementatieprocessen. Ik probeer daarbij de complexe vraagstukken begrijpelijk en behapbaar te maken voor alle betrokkenen zodat ‘praten over’ verandert naar: ‘samen werken aan’.

Kernwoorden:  gezondheidszorg, e-health, social media, zorginnovatie, patiëntenparticipatie, organisatieverandering, projectmanagement, implementatie, advies & coaching, presentaties & workshops.

Wil je meer weten over mijn werkervaring en opleidingen?
Kijk dan op mijn linkedin-pagina.

Mijn werkzaamheden als adviseur en projectleider

Informatie over mijn huidige werkzaamheden voor opdrachtgevers vind je op deze site bij diensten en praktijkcases.

Wat opdrachtgevers over mij zeggen

Opdrachtgevers kenmerken mij als:

  • deskundig en betrouwbaar
  • strategisch denkend en praktisch handelend
  • resultaatgericht
  • enthousiast
  • betrokken
  • pro-actief.

Kennisdeler

Ik deel graag mijn kennis en leer graag van anderen. Daarom ben ik al jarenlang actief op social media, met name op Twitter en Linkedin. Een deel van mijn presentaties vind je op Slideshare. Sinds 2008 blog ik onregelmatig op Frankwatching.com. In mei 2016 verscheen mijn boek Beter met eHealth in 60 minuten, uitgegeven door Frankwatching & Uitgeverij Haystack.

Hoe het ooit begon

In 1996 maakte ik kennis met het internet. Ik was toen net begonnen als coördinator van het Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid ‘s-Hertogenbosch: een winkel in de binnenstad waar mensen terecht konden met vragen over psychische problematiek en behandelmogelijkheden. We hadden folders, boeken, video’s, sociale kaarten én voorlichters met zowel een verpleegkundige als ervaringsdeskundige achtergrond. Het Informatiecentrum was destijds een toonaangevend initiatief van de huidige Reinier van Arkel groep om laagdrempelig informatie aan te bieden over psychische problemen.

Drie maanden na de opening werd ik uitgenodigd door de projectleider bij haar thuis : “Mijn man heeft internet aangeschaft. Je moet vanavond komen kijken”. Die avond maakten we via de Netscape-browser kennis met de digitale voorlopers in Nederland. Er ging een wereld voor mij open. We hadden nog geen idee hoe groot internet zou worden. Maar één ding was duidelijk: internet gaat ons vakgebied veranderen. En het gaat mogelijkheden bieden voor betere informatievoorziening over gezondheid en zorg. Uitproberen dus! De Raad van Bestuur hielp mee om een computer met internetverbinding te plaatsen in het Informatiecentrum. Al snel was de eerste ggz-nieuwsgroep een feit, hadden we een eigen gemaakte website en begonnen mensen vragen per mail te stellen.
Sommige bezoekers vonden het maar niks dat internet, anderen kwamen voor het eerst in contact met mensen met vergelijkbare problematiek en hadden daar veel aan.

Inmiddels zijn we jaren verder. De opschudding van weleer is in de verte, mijn inspiratie is onverminderd: samen werken aan goede inzet van digitale toepassingen voor eigentijdse gezondheidszorg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top