Skipr Masterclass E-health | Design Thinking

Patiëntgericht werken aan innovatie van zorg

Samen met de DesignThinkers Group verzorg ik 9 november een masterclass over E-health & Design Thinking. Deze is onderdeel van de masterclassreeks eHealth toepassingen: van pilot naar alledaagse praktijk georganiseerd door Skipr. Deelnemers zijn bestuurders, managers, beleidsmedewerkers en zorgprofessionals vanuit verschillende gezondheidszorgsectoren.

 

Design Thinking: denk en werk met de eindgebruikers voor ogen

Hoe kom je tot de inzet van digitale toepassingen voor gezondheid en zorg die gewaardeerd én gebruikt worden door patiënten en zorgverleners? Hoe betrek je eindgebruikers bij de ontwikkeling en implementatie van eigentijdse digitale diensten, of beter gezegd: hoe komt je tot samenwerking en cocreatie met eindgebruikers in de verschillende fasen van innovatie?
Design Thinking biedt instrumenten en methodieken om op gestructureerde en praktische wijze ‘mensgerichte’ processen, producten en diensten te ontwikkelen en te implementeren. Daarbij gaat het niet alleen om het genereren van nieuwe ideeën (‘what if’), maar vooral om goed te leren begrijpen wat eindgebruikers bezighoudt (‘what is’) en tot goede keuzes te komen. Design Thinking is afkomstig uit de ontwerpwereld, maar wordt inmiddels toegepast door bedrijven, overheden en zorgorganisaties voor product- en procesinnovatie.

De Skipr masterclassreeks wordt in 2018 herhaald. Inschrijven is al mogelijk


Meer informatie of aanmelden
Kijk voor alle informatie  op de website van Skipr-eHealth

Top