Blog | E-health: tijd om de koers te verleggen van techniek naar mensen

Blog ehealth week 225x150“Het is tijd om de koers te verleggen: van ontwikkelen naar implementatie, van techniek naar mensen. E-health draait om techniek die mensen helpt bij het omgaan met ziekte of versterken van hun gezondheid” Met deze boodschap sloot de Europese E-health Week af die afgelopen week onder Nederlands voorzitterschap plaatsvond in Amsterdam met als thema: ”You, at the heart of the transition.”

Als voorzitter van de Europese Commissie was Nederland dit jaar gastland voor de jaarlijkse Europese eHealth Week, georganiseerd door de Europese Commissie, HIMSS Europa en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De Beurs van Berlage vormde drie dagen lang de thuishaven van ruim 2.200 bezoekers, 162 sprekers en standhouders uit 40 landen. Nederland had het lef om de e-health Week te presenteren onder het label: ‘Patients Included‘, dat staat voor betrokkenheid van patiënten (“Praat niet over, maar met mensen waarover het gaat”). Door (keynote) patiëntensprekers op het programma te zetten die complexe materie steeds weten terug te brengen naar relatief, eenvoudige verbeteringen, zorgde Nederland voor een primeur.

Lees verder op Frankwatching voor een terugblik, inclusief een overzicht van het programma.

Top