Beter met ehealth in 60 minuten – over digitale toepassingen voor de gezondheidszorg

Wat is e-health? Met dit boek ben je snel en goed op hoogte

boek_slider 225x150Digitale toepassingen bieden nieuwe kansen voor de gezondheidszorg. In het boek Beter met ehealth in 60 minuten kun je lezen wat e-health is, welke mogelijkheden het biedt en hoe je digitale diensten realiseert voor eigentijdse gezondheidszorg, preventie en welzijn. Beter met ehealth in 60 minuten is uitgegeven door uitgeverij Haystack en Frankwatching. Het boek maakt deel uit van de serie Digitale trends en tools in 60 minuten en is als paperback en e-boek verkrijgbaar.
“Handzaam boek, goed overzicht, heldere uitleg, inspirerende voorbeelden, praktische tips”
Direct bestellen

Waarom dit boek?

E-health is een veelbesproken onderwerp. Er zijn hoge verwachtingen van het gebruik van digitale toepassingen door zorggebruikers en zorgverleners. De voorhoede gebruikt ze al lange tijd, maar hoe gaan we zorgen voor ‘grootgebruik’, en vooral: hoe komen we tot eigentijdse zorg, preventie en welzijn met inzet van digitale toepassingen?

Onderzoek en praktijk leren dat er nog veel onbekendheid is met e-health. ‘Niet willen’ blijkt vaak ‘niet weten’ te zijn. Er is nog veel te winnen met basiskennis over eHealth: wat is eHealth? welke verschillende toepassingen er zijn, maar ook over de impact op de gezondheidszorg, de voor- en nadelen en de dilemma’s. Met deze uitgave in de ‘60 minuten’-reeks van Frankwatching raak je op een no-nonsensemanier snel wegwijs in de mogelijkheden van e-health. Door het overzicht, goede praktijkvoorbeelden en praktische tips raak je hopelijk geïnspireerd en gemotiveerd om (verder) aan de slag te gaan. De verwijzingen achter in het boek bieden je een wegwijzer naar meer verdiepende informatie.

Voor wie

Beter met ehealth in 60 minuten is geschreven voor iedereen die betrokken is bij de inzet en het gebruik van digitale toepassingen op het terrein van gezondheid, zorg, preventie en welzijn. Dit boek is een inleiding. Het is met name bedoeld om degenen die recentelijk in aanraking zijn gekomen met het onderwerp en er meer van willen weten, snel wegwijs te maken.

Inhoud

Klik op onderstaande afbeelding om toegang te krijgen tot de inhoudsopgave en de inleiding van het boek.

 

Wat zeggen anderen over Beter met ehealth in 60 minuten?  (recencies)

Jacqueline Fackeldey – FackeldeyFinds / Frankwatching | Waarom de zorg beter wordt van e-health
“E-ealth wordt door sommigen verguisd en beschouwd als de ondergang van de zorg. Anderen zien het juist als de redding van de zorg. Wat is het nu echt en wordt de zorg er beter of slechter van? Op die vragen geeft het net verschenen boek Beter met ehealth heldere, nuchtere en praktische antwoorden.”

Hans Ossebaard – Zorginstituut Nederland| Boekreview Beter met ehealth in 60 minuten
“Een nuchtere beschrijving van wat e-health vermag, gestoeld op de ruime ervaring van Meijnckens in de digitale gezondheidspolder. Het is onmiskenbaar geschreven door een ondernemer en niet door een e-Vangelist; zonder devotie maar met een licht optimisme en praktisch realisme. Die insteek hebben we nodig om de kloof te dichten tussen wat er allemaal niet kan in technologisch opzicht en wat er feitelijk op de grond gebeurt.”

Jan Hoogstra – KPMG | Managementboek recensie
“Hoewel ik bekend ben met ICT in de zorg, gaf dit boek me een mooi overzicht en bevestigde het mijn beeld van het gebruik van e-health in de zorgsector. Het boek is daarmee zeker een aanrader voor mensen die te maken hebben met ICT in de zorg, van zorgverleners tot ICT-ers.”

Ari Buvens – adviseur / interim bestuurder | Managementboek recensie
“Een actueel overzicht van de stand van zaken rond e-health. Met geslaagde voorbeelden van e-health toepassingen door het hele boek heen te lezen. Dat werkt inspirerend, vooral ook vanwege de praktische tips die deze ‘koplopers’ geven. Verder voorziet Beter met ehealth in 60 minuten u van een reeks actuele publicaties over e-health. Van lessen en ervaringen hoe de verandering te organiseren. En nog veel meer. En dat alles in 60 minuten. Die kans moet u uzelf en uw organisatie niet onthouden: lezen dat boek. Het kost u maar een uurtje!”

Nieuws voor diëtisten | Recensie
“Dit boekje is een uitstekend beginpunt om je verder te verdiepen in e-health.”

Reporters Online – Jan Taco te Gussinklo | Recensie
“Een prestatie om tot een verantwoorde keuze van goede voorbeelden te komen uit een zo breed aanbod van e-health. Door gebruik van korte lijstjes met aandachtspunten en door het vermelden van nuttige bronnen (websites), is dit een heel toegankelijk zakboek / naslagwerk geworden voor iedereen die zich snel wil oriënteren op dit gebied.”

Kim in de pen blogt | Recensie
“Voordat ik aan het boek begon dacht ik dat ik maar heel weinig met e-health te maken had.”

Smarthealth | Leestip
“Meijnckens kijkt naar de kansen van e-health maar heeft ook oog voor de kaders van e-health: welke dilemma’s leven er, hoe zit het met wetgeving en financiering: wie betaalt?”

Daan Koot – adviseur eHealth en informatie-beveiliging | Managementboek recensie
“Dit boek is een uitstekend hulpmiddel om snel inzicht te krijgen in wat er op het gebied van e-health te koop is en waar bij het gebruik van e-health aan gedacht moet worden.”

Robert Mol – huisarts | Haptiek (pag 7)
“Dit boek houdt u een mooie spiegel voor om toe te passen in uw huisartsenpraktijk”


Meer informatie

Informatie van de uitgever over het boek
Persbericht Beter met eHealth in 60 minuten

Bestellen

Het boek is verkrijgbaar als paperback en e-boek
Bol.com
Managementboek
Bruna

Wil je meerdere exemplaren bestellen of een gepersonaliseerde uitgave, neem dan contact op met uitgeverij Haystack.

Contact met Liesbeth Meijnckens

Geïnteresseerd in mijn expertise en werkzaamheden?
Kijk voor informatie hierover op deze website of leg contact met mij. 

Top