Betrouwbaarheid hartslag apps laat nog te wensen over

Capri Hartrevalidatie test consumenten apps

Fysiotherapeuten Living Lab 225x150Je hartslag meten met een app. Hoe handig is dat? Fysiotherapeuten van Capri Hartrevalidatie krijgen regelmatig vragen over hartslag apps. Welke app meet snel en handig? Welke app geeft betrouwbare meetresultaten? Kortom: welke beloftes van ‘quantified self’ worden waarheid in de praktijk? Fysiotherapeuten van Capri Hartrevalidatie onderworpen hartslag apps aan een praktijktest in het Living Lab van Capri Hartrevalidatie.

Consumenten e-health is een veelbesproken onderwerp. Er is inmiddels een keur aan apps en devices die kunnen helpen om te werken aan een gezonde leefstijl. Al eerder publiceerde Capri Hartrevalidatie de positieve eerste bevindingen met activiteitenmeters. Daarvan werd geconstateerd  zij waardevol zijn voor bewustwording en het geven van objectieve feedback over dagelijkse beweging. Mensen komen er door in beweging. Precieze betrouwbaarheid bleek minder relevant.
Voor hartslagmeters ligt dat anders. Daar is betrouwbaarheid van de meting wel degelijk een criterium voor goed gebruik. De praktijktest laat zien dat betrouwbaarheid van hartslag apps nog te wensen overlaat.

Het Living Lab maakt deel uit van het projectenprogramma E-health voor Capri.
Lees meer over de Praktijktest hartslag apps

Top